Campanie pentru colectarea selectiva a deseurilor in Cluj

4 kilograme de deşeuri reciclabile pe cap de locuitor. Aşa ar trebui să arate colectarea selectivă, potrivit normelor europene. Comisarii de la Garda de Mediu Cluj vor derula din 23 aprilie o campanie de colectare şi conştientizare a clujenilor, pentru un mediu mai curat.

Clujenii vor putea participa la colectarea deşeurilor care se va derula în perioada 23 aprilie-5 iunie. Iniţiativa activităţilor de mediu a venit la sugestia Asociaţiilor PRO Cluj – PRO Kolozs MEGYE Egyesulet şi Claudiopolis Egyesulet, de Ziua Mondială a Pământului şi a Mediului. Elevii vor lua parte, prin Inspectoratul Școlar Judeţean Cluj, alături de Asociaţia Eco Tic şi agenţi economici din cadrul colectării deşeurilor reciclabile.

„Am dori să implicăm atât elevii cât şi autorităţile publice locale şi agenţii economici care au ca şi activitate colectare, transport şi valorificare a deşeurilor recuperabile”, explică Imre Lenke, prim comisar la Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Cluj.

„PET-urile nu se descompun nici în 500 de ani, iar o tonă ajunge să valoreze cât 700-800 kg de petrol brut. Momentan, nivelul Clujului la colectarea selectivă a acestor deşeuri este de 1%, faţă de 18% unde ar trebui să fim”, arată Imre Lenke.

„În perioada următoare vom organiza concursuri pentru elevi şi vom alege cel mai mic reciclator şi cel mai tânăr ecologist”, a declarat şi Eugen Vereş  directorul companiei de salubritate Brantner-Vereş. Acesta a precizat că judeţul Cluj stă foarte prost la colectarea selectivă a deşeurilor, doar în şcoli se simte interesul mai mare din partea elevilor. Reprezentanţii Rosal Grup a adaugat că şi ei vor iniţia o campanie de conştientizare pentru elevi sub numele de “Fii verde pentru mediu, colectează selectiv”.


Cine suntem

Ne-ai cunoscut în 2010 pe site-ul CosuriGunoi.Ro atunci cand iti ofeream cosuri si pubele pentru colectarea diferentiata a deseurilor in Institutii Publice, conform Legii 132/2010. Am crescut in fiecare luna cu ajutorul tau, ajungand la un portofoliu de peste 1000 de companii si institutii publice multumite.

Si pentru ca vrem sa-ti oferim mai mult decat atat, am ales sa impartim o parte din succesul nostru investind in proiecte responsabile precum plantari de copaci, energie verde etc. Depunem de asemenea toate eforturile de a minimiza amprenta de CO2 inca de la sursa, implementand continuu masuri de reducere a cantitatii de ambalaje si inlocuire cu unele biodegradabile, folosirea responsabila a resurselor si transport optimizat.

De ce noi

Incercam zilnic sa cream un mix perfect intre produsele potrivite pentru cerintele tale si usurinta cu care poti comanda de la noi. Mai important decat toate, dorim sa iti oferim o experienta placuta si un mod foarte simplu de a alege solutiile noastre.

Ne straduim sa facem lucrurile din ce in ce mai bine. In fiecare zi!

Unde ne gasesti

INNOVATE CHANNEL SRL
Cod Fiscal: RO 26199234
Reg. Comertului: J40/10852/2009

A: Str. Bucur nr. 18, RO-40292, Bucuresti, Romania

Telefon/Fax: (+40) 031-229 4600
E-mail: contact(at)ecofriends.ro

5 stele - pe baza a 250 recomandari

Pentru oferta actualizata va rugam sa ne contactati.