Colectarea diferentiata a deseurilor in Suedia

Aflat pentru cateva zile in Suedia am avut ocazia sa intreb mai multi prieteni de acolo cum se intampla colectarea deseurilor la ei si care este motivul pentru care ei o fac.

Mare mi-a fost supriza sa aflu ca ei nici macar nu o fac din vreo obligatie ci doar pentru ca asa trebuie. Importanta protejarii mediului inconjurator este atat de mare printre suedezi incat a colecta selectiv li se pare la fel de firesc precum spalatul pe dinti ori mentinerea curateniei in casa.

Ei nu numai ca separa deseurile folosite in casa ori in companie, dar fac tot posibilul sa recicleze absolut orice obiect pe care doresc sa il scoata din uz - pana si hainele 🙂

Totusi, in eventualitatea cand incurca recipientele destinate unui anumite tip de deseu, ori arunca un obiect nereciclabil intr-un container destinat celor refolosibile, compania de salubritate le lasa un bilet corespunzator erorii facute si pleaca mai departe, fara sa le goleasca containerele. Este un pret destul de mare avand in vedere ca vor fi nevoiti sa stea cu gunoiul in casa inca o saptamana.

I-am intrebat de asemenea cum se intampla la blocuri cu gestionarea deseurilor. Raspunsul a fost ca ei nu mai au clasicele ghene asa cum avem noi, fiecare locatar fiind obligat sa coboare in fata blocului pana la spatiul destinat containerelor de gunoi, acolo unde va arunca deseurile diferentiat.

Cine suntem

Ne-ai cunoscut în 2010 pe site-ul CosuriGunoi.Ro atunci cand iti ofeream cosuri si pubele pentru colectarea diferentiata a deseurilor in Institutii Publice, conform Legii 132/2010. Am crescut in fiecare luna cu ajutorul tau, ajungand la un portofoliu de peste 1000 de companii si institutii publice multumite.

Si pentru ca vrem sa-ti oferim mai mult decat atat, am ales sa impartim o parte din succesul nostru investind in proiecte responsabile precum plantari de copaci, energie verde etc. Depunem de asemenea toate eforturile de a minimiza amprenta de CO2 inca de la sursa, implementand continuu masuri de reducere a cantitatii de ambalaje si inlocuire cu unele biodegradabile, folosirea responsabila a resurselor si transport optimizat.

De ce noi

Incercam zilnic sa cream un mix perfect intre produsele potrivite pentru cerintele tale si usurinta cu care poti comanda de la noi. Mai important decat toate, dorim sa iti oferim o experienta placuta si un mod foarte simplu de a alege solutiile noastre.

Ne straduim sa facem lucrurile din ce in ce mai bine. In fiecare zi!

Unde ne gasesti

INNOVATE CHANNEL SRL
Cod Fiscal: RO 26199234
Reg. Comertului: J40/10852/2009

A: Str. Bucur nr. 18, RO-40292, Bucuresti, Romania

Telefon/Fax: (+40) 031-229 4600
E-mail: contact(at)ecofriends.ro

5 stele - pe baza a 250 recomandari

Pentru oferta actualizata va rugam sa ne contactati.