Colectarea selectiva a deseurilor pe strazile si in casele din Italia

Acesta va fi primul articol al unei serii de povestiri despre cum se face colectarea selectiva in alte tari decat in Romania.

Dupa cum bine stiti colectarea selectiva a devenit o tema foarte importanta chiar si la noi in tara, impulsionata mai ales de presiunile Uniunii Europene si transpusa in legislatia in vigoare. De exemplu legea 211/2011 obliga toti detinatorii de deseuri , fie ei persoane fizice sau juridice, sa implementeze un sistem propriu de colectare diferentiata a deseurilor. Desigur ca nerepsectarea cerintelor legale are si repercursiuni si acestea sunt chiar mari - amenda minima fiind de 55.000 RON.

Pentru ca acum putin timp ne-am intors din Italia, vom incepe povestea de aici.

Astfel, cand am ajuns la casa pe care am inchiriat-o, proprietarul ne-a inmanat cateva foi format A4 pe care erau imprimate instructiunile privind modul in care suntem obligati sa sortam deseurile, cat si orarul de ridicare al sacilor.

Pe langa colectarea selectiva a deseurilor solide am observat ca aveau amplasate pe strazi containere foarte mari pentru recuperarea uleiurilor uzate. Erau pozitionate in locuri special amenajate si puteau fi folosite foarte usor.

Apoi urmeaza containerele stradale de tip igloo pe care le vedem chiar si pe strazile noastre. Ce mi s-a parut ciudat totusi a fost ca am vazut foarte multe containere verzi, speciale pentru colectarea sticlei. Chiar sunt curios de unde atata sticla cat sa umpli containerele acelea foarte mari. Poate de la restaurante?

Si punctul culminant au fost containerele stradale ingropate. Recipientele sunt in cea mai mare proportie ingropateș La suprafata raman doar niste recipiente de legatura, actionate cu pedala. In plus, acestora li se poate atasa si posibilitatea de deschidere prin cartela electronica pentru a impiedica furtul ori folosirea neautorizata a containerelor.

Cine suntem

Ne-ai cunoscut în 2010 pe site-ul CosuriGunoi.Ro atunci cand iti ofeream cosuri si pubele pentru colectarea diferentiata a deseurilor in Institutii Publice, conform Legii 132/2010. Am crescut in fiecare luna cu ajutorul tau, ajungand la un portofoliu de peste 1000 de companii si institutii publice multumite.

Si pentru ca vrem sa-ti oferim mai mult decat atat, am ales sa impartim o parte din succesul nostru investind in proiecte responsabile precum plantari de copaci, energie verde etc. Depunem de asemenea toate eforturile de a minimiza amprenta de CO2 inca de la sursa, implementand continuu masuri de reducere a cantitatii de ambalaje si inlocuire cu unele biodegradabile, folosirea responsabila a resurselor si transport optimizat.

De ce noi

Incercam zilnic sa cream un mix perfect intre produsele potrivite pentru cerintele tale si usurinta cu care poti comanda de la noi. Mai important decat toate, dorim sa iti oferim o experienta placuta si un mod foarte simplu de a alege solutiile noastre.

Ne straduim sa facem lucrurile din ce in ce mai bine. In fiecare zi!

Unde ne gasesti

INNOVATE CHANNEL SRL
Cod Fiscal: RO 26199234
Reg. Comertului: J40/10852/2009

A: Str. Bucur nr. 18, RO-40292, Bucuresti, Romania

Telefon/Fax: (+40) 031-229 4600
E-mail: contact(at)ecofriends.ro

5 stele - pe baza a 250 recomandari

Pentru oferta actualizata va rugam sa ne contactati.