“Lumea ta? Curata!” – Colectarea selectiva a deseurilor reciclabile incepe la scoala

2.137 de elevi din 38 scoli din Sectorul 1 activi in a IV-a editie „Lumea ta? Curata!”
Fundatia PRAIS, alaturi de Romprest – partener principal, a lansat cea de-a IV-a editie a programului educational extracurricular „Lumea ta? Curata!” LTC, ce asigura o interventie directa asupra unui numar de 2.137 de elevi de clasa a IV-a din 38 de scoli din Bucuresti – Sectorul 1 si are ca obiectiv educarea civic-responsabila a tinerei generatii pentru colectarea selectiva a deseurilor reciclabile, promovand grija fata de natura.

„Copiii sunt deschisi, sensibili si mai ales dornici sa invete lucruri noi. Atunci cand familia, scoala, societatea se implica constant in educarea lor, oferindu-le modele si exemple bune, rezultatele sunt uimitoare. Suntem pentru al III- lea an alaturi de peste 2100 elevi din sectorul 1, invatam din cartile LTC, sustinem concursuri de obiecte de arta decorativa din materiale reciclabile si compuneri pe teme de mediu, derulam lectii deschise si colectam selectiv alaturi de echipa Romprest, apoi integram totul in comunicarea pe www.lumeatacurata.ro”, a declaratSilvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.
Ca si in editiile anterioare, toti elevii au primit gratuit o carte educationala extracurriculara alaturi de materiale de informare pentru 4.000 de parinti, despre beneficiile colectarii selective a deseurilor reciclabile, pentru protectia mediului. Cele 38 de scoli din sectorul 1, sunt dotate de catre Romprest cu pubele pentru colectarea selectiva a hartiei si a plasticului, iar deseurile reciclabile colectate de elevi vor fi cuantificate lunar. Rezultatele colectarii din scoli sunt inregistrate pe platforma de comunicare a programului, site-ul www.lumeatacurata.ro care genereaza automat topul celor mai active scoli. Totodata, elevii sunt angrenati in 2 concursuri: compuneri tematice si crearea de obiecte decorative realizate din materiale reciclabile.

Intreg articolul pe EcoMagazin

Cine suntem

Ne-ai cunoscut în 2010 pe site-ul CosuriGunoi.Ro atunci cand iti ofeream cosuri si pubele pentru colectarea diferentiata a deseurilor in Institutii Publice, conform Legii 132/2010. Am crescut in fiecare luna cu ajutorul tau, ajungand la un portofoliu de peste 1000 de companii si institutii publice multumite.

Si pentru ca vrem sa-ti oferim mai mult decat atat, am ales sa impartim o parte din succesul nostru investind in proiecte responsabile precum plantari de copaci, energie verde etc. Depunem de asemenea toate eforturile de a minimiza amprenta de CO2 inca de la sursa, implementand continuu masuri de reducere a cantitatii de ambalaje si inlocuire cu unele biodegradabile, folosirea responsabila a resurselor si transport optimizat.

De ce noi

Incercam zilnic sa cream un mix perfect intre produsele potrivite pentru cerintele tale si usurinta cu care poti comanda de la noi. Mai important decat toate, dorim sa iti oferim o experienta placuta si un mod foarte simplu de a alege solutiile noastre.

Ne straduim sa facem lucrurile din ce in ce mai bine. In fiecare zi!

Unde ne gasesti

INNOVATE CHANNEL SRL
Cod Fiscal: RO 26199234
Reg. Comertului: J40/10852/2009

A: Str. Bucur nr. 18, RO-40292, Bucuresti, Romania

Telefon/Fax: (+40) 031-229 4600
E-mail: contact(at)ecofriends.ro

5 stele - pe baza a 250 recomandari

Pentru oferta actualizata va rugam sa ne contactati.