Deseurile menajere, colectate selectiv din 2013 in Sibiu

Coordonatorii proiectului „Sistem de management integrat al deseurilor în judetul Sibiu”, îşi intensifică în ultima perioada campania de informare referitor la modul în care trebuie să se selecteze deşeurile menajere. De anul viitor în municipiul  Sibiu deşeurile se vor colecta selectiv, inclusiv cele biodegradabile, iar municipalitatea  lucrează la identificare noilor puncte de colectare. 

Pentru a pregăti şi instrui populaţia din intreg judeţul, s-au planificat peste 70 de intalniri cu oamenii, urmând ca în Sibiu să se desfăşoare trei astfel de dezbateri.

"La Sibiu se va delega activitatea de colectare şi transport peste aproximativ un an de zile, cel mai probabil luna aprilie(...).În conformitate cu planul de promovare pentru Sibiu şi Mediaş realizăm un pliant special în ceea ce priveşte colectarea separată. Nu am dorit să facem întâlnirea cu cetăţenii până când nu este realizat pliantul. Se face un pliant separat pentru Sibiu şi Mediaş pentru că sunt singurele localităţi din judeţ unde va fi implementată şi colectare deşeurilor biodegradabile , ale resturilor alimentare de la toate locuinţele, care reprezintă imputul de staţiilor de colectare de la Şura Mică , respective de la Tarnava", a declarat coordonatorul proiectului Alina  Oberdorfer.

Până când se va trece la colectarea selectivă a deşeurilor, în municipiul Sibiu se lucrează la identificarea  locaţiilor unde vor fi amenajate punctele de colectare.

"La blocuri sunt puncte de colecatre care vor fi îngradite, puncte simpe de colecatre, ca şi pană acum, numai ca este nevoie de mult mai multe puncte .De asta, împreună cu Primaria identificam amplasamentele astfel încât să asigurăm tot necesarul, iar  tot ce înseamnă colectare de deşeuri de sticlă, pentru  care vor fi puncte de colecatre şi pentru case şi pentru zona de blocuri, vor fi achizţionate containere tip clopot, la fel şi pentru deşeurile pentru cutie şi carton", a mai spus coordonatorul prooectului.

Intreg articolul pe CityNews

Cine suntem

Ne-ai cunoscut în 2010 pe site-ul CosuriGunoi.Ro atunci cand iti ofeream cosuri si pubele pentru colectarea diferentiata a deseurilor in Institutii Publice, conform Legii 132/2010. Am crescut in fiecare luna cu ajutorul tau, ajungand la un portofoliu de peste 1000 de companii si institutii publice multumite.

Si pentru ca vrem sa-ti oferim mai mult decat atat, am ales sa impartim o parte din succesul nostru investind in proiecte responsabile precum plantari de copaci, energie verde etc. Depunem de asemenea toate eforturile de a minimiza amprenta de CO2 inca de la sursa, implementand continuu masuri de reducere a cantitatii de ambalaje si inlocuire cu unele biodegradabile, folosirea responsabila a resurselor si transport optimizat.

De ce noi

Incercam zilnic sa cream un mix perfect intre produsele potrivite pentru cerintele tale si usurinta cu care poti comanda de la noi. Mai important decat toate, dorim sa iti oferim o experienta placuta si un mod foarte simplu de a alege solutiile noastre.

Ne straduim sa facem lucrurile din ce in ce mai bine. In fiecare zi!

Unde ne gasesti

INNOVATE CHANNEL SRL
Cod Fiscal: RO 26199234
Reg. Comertului: J40/10852/2009

A: Str. Bucur nr. 18, RO-40292, Bucuresti, Romania

Telefon/Fax: (+40) 031-229 4600
E-mail: contact(at)ecofriends.ro

5 stele - pe baza a 250 recomandari

Pentru oferta actualizata va rugam sa ne contactati.