In Belgia, fiecare locuinta are sase containere separate pentru colectarea diferentiata a deseurilor

Sistemul occidental de colectare selectiva a fost explicat, pentru Green Report, de Claudia Neculau (foto), romanca stabilita in regiunea valona a Belgiei: “Acasa avem sase cosuri separate - pentru hartie, pentru cutii din carton de la alimente si bauturi, pentru doze de aluminiu, pentru sticla, pentru cutii din metal, pentru deseuri organice – unde punem resturile de mancare, cu sac biodegradabil. Ceea ce ramane ca gunoi, care nu poate fi triat, este foarte putin”.

Pentru a-i incuraja pe belgieni sa colecteze selectiv, ridicarea cutiilor cu deseuri reciclabile se face gratuit, dar ridicarea cosului cu gunoi nereciclabil costa cate 2 euro. Cosul nu este ridicat decat dupa cantarire, ridicarea fiind conditionata de o greutate minima, stabilita de firma de reciclare.

Depasirea cantitatii de gunoi nereciclabil predat de o familie, fata de un plafon stabilit anual, se sanctioneaza cu o taxa suplimentara.

“Pe mine, tot sistemul de ridicare a deseurilor ma costa cam 20 de euro pe an. Mi se pare corect. Dar daca nu as respecta toate regulile de triere, m-ar costa mult mai mult”, spune Claudia Neculau.

Pe de alta parte, in Belgia, aruncarea sacilor cu gunoi in locuri nepermise, de exemplu pe autostrada, este sanctionata cu amenzi de pana la 100 de euro.

Intreg articolul pe Green Report

Cine suntem

Ne-ai cunoscut în 2010 pe site-ul CosuriGunoi.Ro atunci cand iti ofeream cosuri si pubele pentru colectarea diferentiata a deseurilor in Institutii Publice, conform Legii 132/2010. Am crescut in fiecare luna cu ajutorul tau, ajungand la un portofoliu de peste 1000 de companii si institutii publice multumite.

Si pentru ca vrem sa-ti oferim mai mult decat atat, am ales sa impartim o parte din succesul nostru investind in proiecte responsabile precum plantari de copaci, energie verde etc. Depunem de asemenea toate eforturile de a minimiza amprenta de CO2 inca de la sursa, implementand continuu masuri de reducere a cantitatii de ambalaje si inlocuire cu unele biodegradabile, folosirea responsabila a resurselor si transport optimizat.

De ce noi

Incercam zilnic sa cream un mix perfect intre produsele potrivite pentru cerintele tale si usurinta cu care poti comanda de la noi. Mai important decat toate, dorim sa iti oferim o experienta placuta si un mod foarte simplu de a alege solutiile noastre.

Ne straduim sa facem lucrurile din ce in ce mai bine. In fiecare zi!

Unde ne gasesti

INNOVATE CHANNEL SRL
Cod Fiscal: RO 26199234
Reg. Comertului: J40/10852/2009

A: Str. Bucur nr. 18, RO-40292, Bucuresti, Romania

Telefon/Fax: (+40) 031-229 4600
E-mail: contact(at)ecofriends.ro

5 stele - pe baza a 250 recomandari

Pentru oferta actualizata va rugam sa ne contactati.