Romascanii vor primi containere pentru colectarea selectiva a deseurilor

Pe data de 5 mai va avea loc deschiderea ofertelor depuse pentru închiderea gropii de gunoi din Roman, iar pe 9 mai – deschiderea ofertelor pentru construirea stației de transfer a deșeurilor din Roman, precum și pentru amenajarea punctelor de colectare a acestora. Jumătate din populația municipiului va primi recipiente pentru colectarea deșeurilor.

30 de milioane de euro reprezintă finanțarea alocată Consiliului Județean Neamț pentru proiectul “Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Neamț”. În cadrul acestui proiect se intenționează extinderea colectării deșeurilor reziduale în mediul urban și rural, extinderea colectării separate a deșeurilor reciclabile, implementarea compostării individuale la jumătate din gospodăriile situate în mediul rural, închiderea depozitelor municipale neconforme de gunoi din Roman, Tîrgu Neamț și Bicaz, construirea a trei stații de transfer la Cordun, Tașca și Tîrgu Neamț, precum și construirea unei stații de sortare a deșeurilor la Cordun, respectiv construirea, la Girov, a unui depozit județean pentru deșeuri nepericuloase cu suprafața totală de 27 de hectare și cu o “durată de viață” estimată la 21 de ani.

Proiectul “Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Neamț” are o valoare totală de 41.401.641 euro, din care 30.000.000 de euro (80%) se asigură din fonduri europene, iar diferența – din fonduri guvernamentale (18%) și din fonduri proprii ale CJ Neamț (2%).

Intreg articolul pe Ziarul de Roman

  • maria

    construirea unei statii de tratare a gunoaieloe la cordun intr o zona rezidentiala ,cu scoli, gradinite, licee, si bineinteles locuitorii, ce au investit, in casuta lor,, si sa presupunem ca obtin autorizatia de la primari, deputati, senatori, o sa iasa la iveala intr o zi, cine ,,,,,si cine de la mediu, si prin ce modalitate, a obtinut stampila,,,,este de necrezut,,,,,,,,maria

Cine suntem

Ne-ai cunoscut în 2010 pe site-ul CosuriGunoi.Ro atunci cand iti ofeream cosuri si pubele pentru colectarea diferentiata a deseurilor in Institutii Publice, conform Legii 132/2010. Am crescut in fiecare luna cu ajutorul tau, ajungand la un portofoliu de peste 1000 de companii si institutii publice multumite.

Si pentru ca vrem sa-ti oferim mai mult decat atat, am ales sa impartim o parte din succesul nostru investind in proiecte responsabile precum plantari de copaci, energie verde etc. Depunem de asemenea toate eforturile de a minimiza amprenta de CO2 inca de la sursa, implementand continuu masuri de reducere a cantitatii de ambalaje si inlocuire cu unele biodegradabile, folosirea responsabila a resurselor si transport optimizat.

De ce noi

Incercam zilnic sa cream un mix perfect intre produsele potrivite pentru cerintele tale si usurinta cu care poti comanda de la noi. Mai important decat toate, dorim sa iti oferim o experienta placuta si un mod foarte simplu de a alege solutiile noastre.

Ne straduim sa facem lucrurile din ce in ce mai bine. In fiecare zi!

Unde ne gasesti

INNOVATE CHANNEL SRL
Cod Fiscal: RO 26199234
Reg. Comertului: J40/10852/2009

A: Str. Bucur nr. 18, RO-40292, Bucuresti, Romania

Telefon/Fax: (+40) 031-229 4600
E-mail: contact(at)ecofriends.ro

5 stele - pe baza a 250 recomandari

Pentru oferta actualizata va rugam sa ne contactati.