Sfaturi pentru reducerea cantitatii de deseuri si reciclarea acestora la birou

Cel mai important rol in ierarhia deseurilor este Prevenirea, astfel ca "No waste is the Best Waste".

Mai jos cateva sfaturi despre cum putem reduce volumul de deseuri si cum putem ajuta la reciclarea lor:

1. Recicleaza hartia de copiator, ziarele, revistele, cutiile de la bauturile racoritoare, echipamentele electronice cat si bateriile. Sunt multe firme mici care colecteaza si valorifica astfel de deseuri, asa incat poti ajuta la cresterea economiei prin sustinerea companiilor mici 🙂

2. Incearca pe cat posibil sa imprimi pe ambele fete ale hartiei, cumpara tonere pentru imprimanta umplute cu materiale reciclate si refoloseste-le ori de cate ori este posibil.

3. Atunci cand decizi ca performanta computerului actual nu mai este suficienta, intereseaza-te daca nu cumva poti face un upgrade cu un minim de costuri si know-how, evitand astfel cumpararea unuia nou si aruncarea celui vechi.

4. Dupa o petrecere la birou, incearca pe cat posibil sa strangi mancarea ramasa si sa o donezi unui camin. Cu siguranta cineva se va bucura de gestul tau!

5. Cand cumperi produse noi, incearca pe cat posibil sa alegi varianta cea mai putin daunatoare mediului - mai putine substante chimice, mai putin ambalaj nefolositor etc.

6. Alege sa cumperi calitate, in loc de cantitate.

Asteptam si din partea voastra cateva sfaturi despre cum putem reduce cantitatea de deseuri 🙂

 

Cine suntem

Ne-ai cunoscut în 2010 pe site-ul CosuriGunoi.Ro atunci cand iti ofeream cosuri si pubele pentru colectarea diferentiata a deseurilor in Institutii Publice, conform Legii 132/2010. Am crescut in fiecare luna cu ajutorul tau, ajungand la un portofoliu de peste 1000 de companii si institutii publice multumite.

Si pentru ca vrem sa-ti oferim mai mult decat atat, am ales sa impartim o parte din succesul nostru investind in proiecte responsabile precum plantari de copaci, energie verde etc. Depunem de asemenea toate eforturile de a minimiza amprenta de CO2 inca de la sursa, implementand continuu masuri de reducere a cantitatii de ambalaje si inlocuire cu unele biodegradabile, folosirea responsabila a resurselor si transport optimizat.

De ce noi

Incercam zilnic sa cream un mix perfect intre produsele potrivite pentru cerintele tale si usurinta cu care poti comanda de la noi. Mai important decat toate, dorim sa iti oferim o experienta placuta si un mod foarte simplu de a alege solutiile noastre.

Ne straduim sa facem lucrurile din ce in ce mai bine. In fiecare zi!

Unde ne gasesti

INNOVATE CHANNEL SRL
Cod Fiscal: RO 26199234
Reg. Comertului: J40/10852/2009

A: Str. Bucur nr. 18, RO-40292, Bucuresti, Romania

Telefon/Fax: (+40) 031-229 4600
E-mail: contact(at)ecofriends.ro

5 stele - pe baza a 250 recomandari

Pentru oferta actualizata va rugam sa ne contactati.