Solutii simple pentru reducerea amprentei de CO2 si a emisiilor gazelor de sera prin achizitionarea de credite de carbon de pe piata voluntara

Pentru ca suntem de parere ca oricine trebuie sa aiba grija de tot ce-l inconjoara, iar companiile nu ar trebui sa faca exceptie, EcoFriends Romania a decis sa-si impuna masuri de protejare si reducere a impactului pe care il are asupra mediului inconjurator.

Desi specificul activitatii noastre nu este unul cu implicatii serioase asupra mediului, actiuni simple precum transportul angajatilor, expeditiile coletelor, consumul de curent electric etc produc un impact negativ asupra naturii prin producerea de CO2.

Trebuie sa reducem emisiile gazelor de sera cu cel putin 80% pana in 2050.
Numeroase studii stiintifice au demonstrat ca daca emisiile de CO2 nu vor fi reduse dramatic, o catatrofa globala este iminenta. Companiile mici si mari joaca un rol extrem de important in atingerea acestor tinte si este de datoria noastra , a tuturor, sa luam masuri urgente. Consideram ca astfel de masuri ar trebui sa intre in obisnuinta fiecarei companii si sa nu mai fie doar simple actiuni de imagine.

Desi eliminarea actiunilor zilnice care produc CO2 nu este posibila, iar in multe cazuri nici reducerea lor nu este, exista varianta Compensarii Emisiilor de Carbon sau Carbon Offsetting. Aceste actiuni reprezinta compensarea volumului de CO2 produs, prin reducerea gazelor de sera prin implementarea de proiecte verzi si sustenabile.

Exemplu de compensare a emisiilor de CO2: prin calcule matematice (exista multe calculatoare disponibile gratuit pe internet) se stabileste ca o Companie X cu sediul in Romania produce prin activitatile curente un volum de 150 tone CO2, pe care insa doreste sa le compenseze prin achizitionarea de credite de carbon. In acelasi timp exista un proiect in desfasurare in Ghana de exemplu, prin care locuitorii unei zone primesc cuptoare solare eficiente si care reduc emisiile de CO2 si gaze de sera cu 750 tone CO2e (echivalent). Cuptoarele traditionale folosesc lemn care emite monoxid de carbon, fiind nociv nu numai pentru atmosfera ci si pentru femeile si copiii din zona (anual mor milioane de oameni intoxicati cu monoxid de carbon de la cuptoarele traditionale).

Astfel, Compania X din Romania poate finanta 20% din proiectul din Ghana, compensandu-si astfel in totalitate emisiile curente. In consecinta Compania X poate spune ca este Carbon Neutral (neutra d.p.d.v. al emisiilor de carbon). In schimbul creditelor achizitionate si compensarii efectuate, compania primeste o certificare interantional in acest sens. Cele mai uzuale certificari sunt Verfied Carbon Standard (VCS) si The Gold Standard.

Proiectul de cuptoare solare din Africa este doar un exemplu, existand si alte moduri de reducere a emisiilor gazelor de sera - micro-hidrocentrale, panouri solare, turbine eoliene etc.

In curand EcoFriends va oferi un serviciu de achizitionare de credite de carbon pentru companiile din Romania care isi doresc reducerea amprentei proprii asupra mediului inconjurator.

In perioada urmatoare vom continua cu articole interesante despre piata voluntara de carbon si cum ne putem reduce emisiile gazelor de sera.

Suntem mai mult decat curiosi sa ne aflam parea voastra despre astfel de actiuni 🙂

Cine suntem

Ne-ai cunoscut în 2010 pe site-ul CosuriGunoi.Ro atunci cand iti ofeream cosuri si pubele pentru colectarea diferentiata a deseurilor in Institutii Publice, conform Legii 132/2010. Am crescut in fiecare luna cu ajutorul tau, ajungand la un portofoliu de peste 1000 de companii si institutii publice multumite.

Si pentru ca vrem sa-ti oferim mai mult decat atat, am ales sa impartim o parte din succesul nostru investind in proiecte responsabile precum plantari de copaci, energie verde etc. Depunem de asemenea toate eforturile de a minimiza amprenta de CO2 inca de la sursa, implementand continuu masuri de reducere a cantitatii de ambalaje si inlocuire cu unele biodegradabile, folosirea responsabila a resurselor si transport optimizat.

De ce noi

Incercam zilnic sa cream un mix perfect intre produsele potrivite pentru cerintele tale si usurinta cu care poti comanda de la noi. Mai important decat toate, dorim sa iti oferim o experienta placuta si un mod foarte simplu de a alege solutiile noastre.

Ne straduim sa facem lucrurile din ce in ce mai bine. In fiecare zi!

Unde ne gasesti

INNOVATE CHANNEL SRL
Cod Fiscal: RO 26199234
Reg. Comertului: J40/10852/2009

A: Str. Bucur nr. 18, RO-40292, Bucuresti, Romania

Telefon/Fax: (+40) 031-229 4600
E-mail: contact(at)ecofriends.ro

5 stele - pe baza a 250 recomandari

Pentru oferta actualizata va rugam sa ne contactati.