Stimularea investitiilor verzi, sprijinirea Republicii Moldova, regiunea Marii Negre – printre temele abordate de Rovana Plumb in cadrul intalnirilor de la Rio de Janeiro

Rovana Plumb, ministrul Mediului și Pădurilor, a luat parte la mai multe evenimente și întâlniri bilaterale, organizate în cadrul Conferinței ONU privind Dezvoltarea Durabilă (Rio+20), desfășurate la Rio de Janeiro în perioada 20-22 iunie.
REUNIUNE BILATERALA ROMANIA – REPUBLICA MOLDOVA. Astfel, joi, 21 iunie, Rovana Plumb a avut o întalnire bilaterală cu Vicepremierul Republicii Moldova, Mihai Moldovanu, si cu Ministrul Mediului din Republica Moldova, Gheorghe Salaru, în cadrul căreia s-au agreat termenii de colaborare dintre autoritățile de mediu din cele două state. A fost stabilită data la care se va întruni următoarea sedință a Comisiei Mixte din cadrul Memorandumului de Ințelegere între ministerele de resort ale celor două țări, ce va fi organizată la Chișinău pe 30 august 2012. Au fost discutate, de asemenea, prioritățile pentru perioada imediat următoare, în primul rând operaționalizarea programului Fast Start Finance, prin care România acordă asistența financiară Republicii Moldova în domeniul reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră. Ministrul Rovana Plumb a precizat nevoia creării unui comitet de lucru la nivelul Ministerul Mediului și Pădurilor, format din specialiști ai ambelor ministere, care să asigure asistența tehnică pentru Republica Moldova în domeniul mediului, inclusiv cu scopul pregătirii pentru procesul viitor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

REUNIUNEA MINISTRILOR MEDIULUI DIN UE. Tot joi, 21 iunie, ministrul român a participat,  în prezența Comisarului pentru Mediu Janez Potocnik, la ședința miniștrilor mediului din Uniunea  Europeană, în cadrul căreia au fost prezentate concluziile preliminare referitoare la rezultatul Rio+20.

Miniștrii europeni au declarat că documentul care se va adopta este un rezultat pozitiv, care nu este suficient de ambițios, dar reprezintă un pas înainte în direcția stabilirii obiectivelor de dezvoltare durabilă post – 2015. Toate statele membre UE vor pune accent pe implementarea măsurilor agreate la Rio. Comisarul Potocnik a subliniat: “Singurul viitor cu adevarat sustenabil este acela care asigură echilibru economic, social și de mediu, cu un accent special pe reducerea sărăciei”.

APLICAREA CONCLUZIILOR RIO +20. Ca participant la masa rotundă cu tema  “Implementarea concluziilor conferinței”, Rovana Plumb a declarat: “Cel mai important element pentru dezvoltarea economiei verzi este identificarea acțiunilor care să ne ajute să realizăm creștere economică verde, durabilă, decuplată de folosirea nesustenabilă a resurselor. Trebuie să ne concentrăm asupra schemelor de invesțitii verzi pentru promovarea tehnologiilor de producere a energiei regenerabile, a managementului durabil al pădurilor și apei, pe gestionarea deșeurilor, pe construirea de locuințe eficiente enrgetic. Trebuie să dezvoltăm si să îmbunătățim cadrele legislative naționale privind tehnologiile verzi, cu stimulente și facilități care să suțină inovarea. Colaborarea mai stransă cu partenerii sociali și organizațiile neguvernamentale de mediu trebuie să devină o prioritate a politicii de mediu”.

 

Sursa: Comunicat de Presa Ministerul Mediului si Padurilor

Cine suntem

Ne-ai cunoscut în 2010 pe site-ul CosuriGunoi.Ro atunci cand iti ofeream cosuri si pubele pentru colectarea diferentiata a deseurilor in Institutii Publice, conform Legii 132/2010. Am crescut in fiecare luna cu ajutorul tau, ajungand la un portofoliu de peste 1000 de companii si institutii publice multumite.

Si pentru ca vrem sa-ti oferim mai mult decat atat, am ales sa impartim o parte din succesul nostru investind in proiecte responsabile precum plantari de copaci, energie verde etc. Depunem de asemenea toate eforturile de a minimiza amprenta de CO2 inca de la sursa, implementand continuu masuri de reducere a cantitatii de ambalaje si inlocuire cu unele biodegradabile, folosirea responsabila a resurselor si transport optimizat.

De ce noi

Incercam zilnic sa cream un mix perfect intre produsele potrivite pentru cerintele tale si usurinta cu care poti comanda de la noi. Mai important decat toate, dorim sa iti oferim o experienta placuta si un mod foarte simplu de a alege solutiile noastre.

Ne straduim sa facem lucrurile din ce in ce mai bine. In fiecare zi!

Unde ne gasesti

INNOVATE CHANNEL SRL
Cod Fiscal: RO 26199234
Reg. Comertului: J40/10852/2009

A: Str. Bucur nr. 18, RO-40292, Bucuresti, Romania

Telefon/Fax: (+40) 031-229 4600
E-mail: contact(at)ecofriends.ro

5 stele - pe baza a 250 recomandari

Pentru oferta actualizata va rugam sa ne contactati.